In Collaboration with Jacob Moskowitz & Brandon Smith
This project sought to create a series of three two-unit Zero Energy Ready row houses in Pittsburgh’s Uptown neighborhood. Located on a street that experiences heavy car and bus traffic, one of the initial design moves that we made was to set the massing back from this street. This created a buffer zone where a courtyard could be located for occupants to gather. A green wall screen was also added on the edge of the plot to maintain some greenery on the site, while adding another semi-transparent layer between the street and the houses. We created slots between the buildings to allow for light to enter the courtyard, and to create a greenhouse for the residents. We also designed custom furniture to match the theme of the house.

Exterior Courtyard
Exterior Courtyard
Living Room
Living Room
Living Spaces
Living Spaces
Kitchen with Greenhouse
Kitchen with Greenhouse
Bedroom
Bedroom
Back Elevation
Back Elevation

Site Axonometric

Section Perspective

Front Elevation

Back Elevation

You may also like

Back to Top